ИНХАЛАТОРИ

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АРОМА ЛАМПИ

Fleurance Nature - for a better daily life

ПЕКАРНАТА

ЗА ДЕТЕТО

БИО ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

БИО МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

СУПЕРХРАНИ

МАСЛА, ОЛИА, ЗЕХТИН, ОЦЕТ

ЗЪРНЕНИ, ЯДКИ И СЕМЕНА

БРАШНО, ХЛЯБ, СУХАРИ

НАСИПНИ ХРАНИ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

КОНСЕРВИ, ПАСТЕТИ, ПОДПРАВКИ

НАПИТКИ

ДЕСЕРТИ

БИСКВИТИ, БОНБОНИ, СОЛЕТИ

СУПИ, БУЛЬОНИ, НИШЕСТЕ

ЗАХАР, МЕД, ПОДСЛАДИТЕЛИ

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

ЧИСТИ ЕТЕРИЧНИ И БАЗИСНИ МАСЛА

ИНДИЙСКИ БИЛКИ ЗА КОСА И КОЖА

ДЕКОРАТИВНА КОЗМЕТИКА

БИО КОЗМЕТИКА

ПОЧИСТВАЩИ И ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ

МЕЛНИЦА ЗА БРАШНО

Свържете се с нас

гр. Бургас,  ул."Цар Симеoн I" №65,

(бивша ул."Републиканска"),

тел.: 0878365549 и 0877 158999

e-mail: marie_thinus@abv.bg

Търси артикул
Какво е БИО

Какво точно е "биопродукция"? 

Това са  продукти, които се произвеждат в незамърсени почви в екологично чисти области, без да се използват неорганични торове, препарати за растителна защита или употребата на подобни вещества е силно ограничена. При животновъдните ферми био - означава изключване на всякакви антибиотици, хормони и други синтетични съставки във фуража, които в конвенционалното производство ускоряват растежа и повишават ефективността. Освен това животните се отглеждат в открити пространства. Био продуктите се преработват  и се съхраняват също без вредни за организма вещества. Те не могат да бъдат генетично модифицирани организми. Част от обработките (плевене) се правят ръчно, поради което и производството допълнително се оскъпява, а добивите са по-малки. Преди да се премине към био земеделие, земята се оставя 3 години незасята, за да се изчисти от химикали. За да бъдат считани продуктите за биологични, трябва да се сертифицира и процеса на производство и самата продукция. Това са и причините, които оправдават цената, която е от 10 до 40 процента по-висока от тази на конвенционалните продукти. 

Ползата за околната среда

Селското стопанство е един от най-упоритите екологични замърсители. Ето защо, биологичното земеделие води до подобряване на плодородието на почвите, без да вреди на околната среда. Органичните стопанства не използват или отделят в околната среда синтетични пестициди – някои, от които могат да увреждат почвата, водата и местните сухоземни и водни растителни и животински видове. Органчните стопанства са по-добри от обикновените стопанства в поддържането на разнообразни екосистеми, т.е. популации от растения, насекоми, а също така и животни. Oрганичните стопанства използват по-малко енергия и произвеждат по-малко отпадъци.

Още много и доста по-подробна информация за ползата от употребата на био продукти всеки може да открие в обширният интернет свят.  Със сигурност магазините с био продукти се оказват полезни дори и за хора, които не биха могли да си ги позволят. 

Био продуктите  са стимул да се замислим какво всъщност ядем.

МОЯТА КОЛИЧКА


Няма добавени артикули.
Електрическа арома лампа TaoWell Novo 149,00 лв.
Инхалатор-лула със солни кристали Халит 23,60лв.