ХРАНИ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР

ИНХАЛАТОРИ

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АРОМА ЛАМПИ

Fleurance Nature - for a better daily life

ПЕКАРНАТА

ЗА ДЕТЕТО

БИО ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

БИО МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

СУПЕРХРАНИ

МАСЛА, ОЛИА, ЗЕХТИН, ОЦЕТ

ЗЪРНЕНИ, ЯДКИ И СЕМЕНА

БРАШНО, ХЛЯБ, СУХАРИ

НАСИПНИ ХРАНИ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

КОНСЕРВИ, ПАСТЕТИ, ПОДПРАВКИ

НАПИТКИ

ДЕСЕРТИ

БИСКВИТИ, БОНБОНИ, СОЛЕТИ

СУПИ, БУЛЬОНИ, НИШЕСТЕ

ЗАХАР, МЕД, ПОДСЛАДИТЕЛИ

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

ЧИСТИ ЕТЕРИЧНИ И БАЗИСНИ МАСЛА

ИНДИЙСКИ БИЛКИ ЗА КОСА И КОЖА

ДЕКОРАТИВНА КОЗМЕТИКА

БИО КОЗМЕТИКА

ПОЧИСТВАЩИ И ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ

МЕЛНИЦА ЗА БРАШНО

Свържете се с нас

гр. Бургас,  ул."Цар Симеoн I" №65,

(бивша ул."Републиканска"),

тел.: 0878365549 и 0877 158999

e-mail: marie_thinus@abv.bg

http://facebook.com/marie.silvestre.thinus

http://www.bioburgas.com/

Търси артикул
Какво е БИО

Какво точно е "биопродукция"? 

Това са  продукти, които се произвеждат в незамърсени почви в екологично чисти области, без да се използват неорганични торове, препарати за растителна защита или употребата на подобни вещества е силно ограничена. При животновъдните ферми био - означава изключване на всякакви антибиотици, хормони и други синтетични съставки във фуража, които в конвенционалното производство ускоряват растежа и повишават ефективността. Освен това животните се отглеждат в открити пространства. Био продуктите се преработват  и се съхраняват също без вредни за организма вещества. Те не могат да бъдат генетично модифицирани организми. Част от обработките (плевене) се правят ръчно, поради което и производството допълнително се оскъпява, а добивите са по-малки. Преди да се премине към био земеделие, земята се оставя 3 години незасята, за да се изчисти от химикали. За да бъдат считани продуктите за биологични, трябва да се сертифицира и процеса на производство и самата продукция. Това са и причините, които оправдават цената, която е от 10 до 40 процента по-висока от тази на конвенционалните продукти. 

Ползата за околната среда

Селското стопанство е един от най-упоритите екологични замърсители. Ето защо, биологичното земеделие води до подобряване на плодородието на почвите, без да вреди на околната среда. Органичните стопанства не използват или отделят в околната среда синтетични пестициди – някои, от които могат да увреждат почвата, водата и местните сухоземни и водни растителни и животински видове. Органчните стопанства са по-добри от обикновените стопанства в поддържането на разнообразни екосистеми, т.е. популации от растения, насекоми, а също така и животни. Oрганичните стопанства използват по-малко енергия и произвеждат по-малко отпадъци.

Още много и доста по-подробна информация за ползата от употребата на био продукти всеки може да открие в обширният интернет свят.  Със сигурност магазините с био продукти се оказват полезни дори и за хора, които не биха могли да си ги позволят. 

Био продуктите  са стимул да се замислим какво всъщност ядем.

Инхалатор-лула със солни кристали Халит 23,60лв.