ХРАНИ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР

ИНХАЛАТОРИ

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АРОМА ЛАМПИ

Fleurance Nature - for a better daily life

ПЕКАРНАТА

ЗА ДЕТЕТО

БИО ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

БИО МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

СУПЕРХРАНИ

МАСЛА, ОЛИА, ЗЕХТИН, ОЦЕТ

ЗЪРНЕНИ, ЯДКИ И СЕМЕНА

БРАШНО, ХЛЯБ, СУХАРИ

НАСИПНИ ХРАНИ

ВЕГЕТАРИАНСКИ

КОНСЕРВИ, ПАСТЕТИ, ПОДПРАВКИ

НАПИТКИ

ДЕСЕРТИ

БИСКВИТИ, БОНБОНИ, СОЛЕТИ

СУПИ, БУЛЬОНИ, НИШЕСТЕ

ЗАХАР, МЕД, ПОДСЛАДИТЕЛИ

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ

ЧИСТИ ЕТЕРИЧНИ И БАЗИСНИ МАСЛА

ИНДИЙСКИ БИЛКИ ЗА КОСА И КОЖА

ДЕКОРАТИВНА КОЗМЕТИКА

БИО КОЗМЕТИКА

ПОЧИСТВАЩИ И ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ

МЕЛНИЦА ЗА БРАШНО

Свържете се с нас

гр. Бургас,  ул."Цар Симеoн I" №47,

(бивша ул."Републиканска"),

тел.: 0878365549 и 0877 158999

e-mail:bioburgasmarket@abv.bg

http://facebook.com/marie.silvestre.thinus

http://www.bioburgas.com/

КАТАЛОГ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ Имуно стимуланти
шипки на прах БИО
шипки на прах БИО

 

 


[ В наличност ]

Цена: 8.15 лв.
250гр

Шипката без съмнение е една от най-разпространените и широко използвани билки у нас, с изключително лечебно действие, доказано през годините. А високото съдържание на витамини, полезни киселини и приятен вкус я превръщат в ценна хранителна добавка, която неслучайно носи името "царица на билките".

Дълга е историята на шипката - още от древни времена хората са я използвали като лечебно средство, а трябва да се има предвид, че голяма част от ценните й свойства все още не са били известни. В традиционната българска медицина плодовете от шипка намират приложение като високовитаминозен източник за укрепване на имунните сили на организма, особено в късна есен и ранна пролет.

Хранителен състав на шипките

С богатото си съдържание на витамин С шипките подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите, а освен това имат и диуретично действие.

В плодовете на шипката може да бъде открит уникален природен комплекс от естествен витамин А (около 5-7 мг%) и незаменими мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), в комбинация с мощни антиоксиданти-флавоноиди и витамин Е, които правят кожата здрава, еластична и младолика, като значително елиминират симптомите на нейното остаряване (бръчки, петна,стрии).Малките плодчета съдържат още витамините Р, В1 (около 430 мг), В2 и К, както и пектини (около 11%), масло (около 2%), органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимнозахароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг), калциеви (около 50 мг), фосфорни (около 54 мг), натриеви (около 47 мг) и магнезиеви (около 122 мг) соли.

Здравословни ползи

Уникалната комбинация от витамин С и останалите съставки в плодовете на шипката се оказва особено добра алтернатива при лечение на авитаминоза (скорбут) и хиповитаминоза (пролетна умора, състояние след тежко боледуване), тъй като тя повишава жизнения тонус и работоспособността на организма.

Шипките са идеално средство за укрепване и пълноценно функциониране на имунната и кръвоносната система, главния мозък и щитовидната жлеза. За профилактично третиране и ускорено възстановяване на кожата (дерма, епидермис, колаген и еластин), за укрепване на кръвоносните съдове и клетъчните мембрани на всички клетки с цел тяхното пълноценно функциониране.

Шипката на прах може да бъде добавяне в плодови сокове, фрешове, смутита, шейкове, овесени ядки, кисело и прясно мляко, десерти и т.н.

Още артикули от тази категория:

Арония на прах БИО
Арония на прах БИО
7.48 лв.
Инхалатор-лула със солни кристали Халит 23,60лв.